autor
Príbeh bývalého diabetika, ktorý vám budem rozprávať, nie je zázrak. Je to víťazstvo sebadisciplíny a profesionálneho prístupu naturálnej medicíny vrátane nových postupov v samoliečbe pacienta:
,,Začiatkom tohto roka som sa nejako zle cítil,“ začína svoj príbeh pán Peter. Vo februári bol hospitalizovaný v Bratislave so zápalom močového mechúra a prostaty, čo liečili antibiotikami.
,,Po čase som si všimol, že viac močím a mám sucho v ústach. Raz som bol na návšteve u svojho kamaráta a ten doma mal glukomer. Keďže je sám cukrovkár a pozná príznaky tejto choroby, odmerali sme môj cukor a zistili sme, že mám hladinu na úrovni 28,5. Hneď sme išli na pohotovosť,“ spomína pán Peter. Keď bol z najhoršieho vonku, nastavili mu terapiu podľa známych princípov. V časových intervaloch si musel merať cukor a pichať inzulín. Stravu mu odporučili v súlade so všeobecnými návodmi tak, ako o nej píšeme v článku Pravda a bludy o cukrovke. Lenže s tým sa pán Peter nezmieril.
Hľadal inú perspektívu než tú, že si doživotne bude vážiť dávky jedla a pichať inzulín s perspektívou nedokrvenia končatín inými sprievodnými komplikáciami choroby.
19. mája si Peter zabudol zobrať do práce inzulín. Na svoje počudovanie a samozrejme obrovskú radosť však zistil, že ho už ani nepotrebuje. Hladina cukru je dodnes stabilná.
Tabuľka: Hladina cukru a jednotky inzulínu bývalého diabetika pána Petra počas samoliečby cukrovky:
Deň | Hladina cukru | Jednotky inzulínu | |||
ráno | obed | večer | noc | ||
5.marec | 28,5 | 12 | 10 | 8 | 20 |
13.marec | 12 | 10 | 9 | 7 | 20 |
18.april | 5,6 | 6 | 5 | 4 | 15 |
28.apríl | 5,9-6,3 | 4 | 3 | 3 | 14 |
3.máj | 5,9-6,3 | 3 | 3 | 2 | 9 |
7.máj | 5,9-6,3 | 2 | 2 | 2 | 8 |
19.máj | 5,9 | 2 | – | – | – |
O čom vlastne v samoliečbe išlo?
,,V prvom rade je to strava,“ hovorí Peter. ,,Do bodky som dodržiaval odporúčania Dr. Subotica. V polovici februára som posledný raz jedol mäso. Doktor povedal, že je to dôležité, ak sa skutočne chcem vyliečiť. Povedal som, že áno a do stravy som začlenil len to, čo mi doporučil. Šaláty, čierny chlieb, olivy, strukoviny, pšeno, proso, brokolicu, zemiaky, zeleninovú polievku, grahamové kolienka. To všetko bolo navrhnuté špeciálne pre mňa, podľa princípov ČTM. Okrem toho som užíval preparáty – kvapky DM, stanoveným spôsobom. Úžasné na tom bolo, že nešlo len o zlepšenie zdravotného stavu čo sa týka cukrovky. Začal som cítiť, že mám konečne dosť síl, že som vitálny, menej unavený, menej spím. Cítim sa naozaj fantasticky. Teraz som bez inzulínu, ale na tejto strave zostávam,“ uzatvára svoj príbeh pán Peter.
V Centre liečby čínskou tradičnou medicínou Dr. Subotica evidujú aj iné úspešné prípady vyliečenej cukrovky. Dokazujú úžasnú schopnosť regenerácie organizmu, ak je pod odborným dohľadom a ak sú mu poskytnuté náležité potravinové doplnky a liečivá.
Zhovárala sa: Nataša Vámošová
—
Akcia:
Zdravá výživa na základe osvedčených princípov – podľa piatich elementov! – Prehľadný farebný plagát (30 x 60 cm) s abecedným zoznamom potravín, kde sa uvádza, k akému prvku potravina patrí a aký má tepelný účinok. Elementy drevo, oheň, zem, kov, voda. V každom z nich deľba na horúce, teplé, neutrálne, osviežujúce a studené. Druhy potravín: mäso/ryby, mliečne výrobky, korenie, nápoje, obilie, strukoviny, ovocie, zelenina, bylinky/korenie, oleje, orechy/semená, sladidlá.
Pôvodná cena: 0.70 EUR, Naša cena: 0.63 EUR, Zľava: 10.00 %, Ušetríte: 0.07 EUR
Odporúčané knihy:
Barbara Temelie – Výživa podle pěti elementů – Praktické rady a odporúčania, na základe ktorých môžete prostredníctvom stravy dosiahnuť fyzickú aj psychickú rovnováhu, čo znamená mimo iné aj prevenciu proti chorobám, prípadne doplnok liečebného procesu. Autorka opisuje prejavy nerovnováhy energií jin a jang. Chce upozorniť na určité princípy a zákonitosti, ktoré majú svoje opodstatnenie. Mnohí z nás už vedia, že celý vesmír, a teda aj náš vlastný organizmus, funguje na princípe vzájomnej rovnováhy dvoch energií – jin a jang. Strava a spôsob jej úpravy výrazne vplýva na rovnováhu týchto energií v našom tele. Vaša celodenná vitalita a nálada bude závisieť od toho, čo si dáte na raňajky, alebo čím si zaťažíte organizmus počas dňa. Aj keď sa asi nedá prejsť na tento výživový systém naraz, určite každého pri čítaní napadnú aspoň drobné zmeny, ktoré by sa mohli objaviť vo vašom jedálnom lístku. A malé zmeny sú vždy základom veľkých zmien. Táto kniha vám k nim určite dopomôže. Po jej prečítaní v sebe pocítite novú silu a chuť cielene sa postarať o svoje zdravie.
Pôvodná cena: 7.60 EUR, Naša cena: 6.46 EUR, Zľava: 15.00 %, Ušetríte: 1.14 EUR
+
Barbara Temelie, Beatrice Trebuth – Kuchařka podle pěti elementů – Skvelá príručka pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o zdravú výživu, ako aj o čínsku medicínu. V prvom rade tu nájdete množstvo receptov (vrátane pikantných ranných pokrmov a slávnej čínskej ryžovej kaše congee). Na konci každého receptu sa uvádza liečivé pôsobenie daného jedla a odporúčania v súlade s princípmi tradičnej čínskej medicíny a dietetiky, a to na základe dlhoročných skúseností z poradenskej praxe s osobami chorými aj zdravými.
Pôvodná cena: 11.55 EUR, Naša cena: 9.24 EUR, Zľava: 20.00 %, Ušetríte: 2.31 EUR
—
ZDROJ: